Een mobiele laadpaal: flexibel elektrisch laden

Een mobiele laadpaal in de huidige omgeving

In het huidige beeld van de automobielindustrie zie je steeds meer elektrische auto’s rijden. Deze voertuigen worden niet door benzine of diesel aangedreven, maar door energie van een accu. Dit zorgt ervoor dat de voertuigen veel minder schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide uitstoten tijdens het gebruik ervan. Dat is een prachtige stap in de richting van een schoner milieu. Maar soms staat voor mensen het aantal laadpalen in het land in de weg om te kiezen voor een elektrisch voertuig. Een mobiele laadpaal is in dat geval een passende oplossing. Elektrische voertuigen kunnen daarmee op elk moment op elke plek worden opgeladen.

Hoe biedt de mobiele laadpaal een oplossing?

Dit biedt vele opties, denk bijvoorbeeld maar aan werkgevers. Deze kunnen hun werknemers stimuleren om een elektrische auto aan te schaffen als op hun werk de mogelijkheid is die auto op te laden. Zo kan men met een volle accu weer naar huis. Wanneer ook op andere plekken een mobiele laadpaal aangesloten wordt zal de stress voor een eventuele schaarste in oplaadmogelijkheden niet meer als reden gezien hoeven worden om geen elektrische auto aan te schaffen. Grote parkeerplaatsen, parkeergarages of bouwplaatsen: overal kan een paal als deze ingezet worden.

Een mobiele laadpaal is om meerdere manieren te gebruiken

Een laadpaal als deze kan worden aangesloten op het huidige stroomnetwerk. Maar uiteraard kan het ook een stapje groener. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de mobiele laadpaal aan een grote accu te koppelen of aan een generator die werkt op de biologische diesel HVO. Laatstgenoemde is een milieuvriendelijke brandstof die veel minder uitstoot produceert.

Het installeren van dit apparaat is eenvoudig

Een mobiele laadpaal is niet moeilijk te installeren en daarmee erg makkelijk in gebruik. Deze maakt namelijk gebruik van een zogeheten plug & play systeem. Dit maakt het mogelijk om de paal aan te sluiten op één van de boven genoemde stroombronnen (het reguliere stroomnetwerk, een accu of een generator op HVO). Zo is binnen een korte tijd een laadpaal functionerend te krijgen en is deze volledig inzetbaar. Het is daarbij een grote stap in de richting van milieuvriendelijkheid. De paal voldoet aan de Europese standaard die voor laadpalen bestaat. Dit geeft de garantie dat hij functioneel is voor automerken uit Europa: er wordt namelijk gebruik gemaakt van twee zevenpunts type 2-aansluitingen. Door een verloopstekker aan de mobiele laadpaal te koppelen kunnen ook Amerikaanse en Japanse auto’s gebruikt worden.