5 tips voor een onaantastbare reputatie

Oktober 2019 – Organisaties komen steeds vaker onder vuur te liggen met vaak langdurig negatieve gevolgen voor hun reputatie. Is reputatieschade eenmaal ontstaan dan is het moeilijk om deze te repareren, want een beschadigde reputatie poets je niet zomaar op. Reputatieschade voorkomen is dus beter dan genezen, maar hoe je dat? Hieronder 5 tips voor een onaantastbare reputatie.

Tip 1. Breng mogelijke risico’s voor de organisatie in kaart. Hierdoor ben je voorbereid op lastige situaties en kun je een crisis voorkomen.

Tip 2. Stel een crisiscommunicatieplan op. Dit plan zorgt ervoor dat je weet welke acties je moet ondernemen in geval van crisis en wie verantwoordelijk is voor welke taken.

Tip 3. Geef geen roekeloze statements op social media. Bedrijven gaan hiermee vaak de fout in door te haastig te reageren op social media berichten. Als je van tevoren afspraken vastlegt rond social media kun je een weloverwogen reactie geven, zonder hier achteraf spijt van te krijgen.

Tip 4. Reageer snel in geval van een crisis, maar overdenk goed wat je gaat zeggen en wat de gevolgen hiervan zijn.

Tip 5. Wees eerlijk, zodat je altijd je geloofwaardigheid behoudt. Eerlijkheid duurt het langst geldt zeker hier. Zodra je zaken gaat verdraaien raakt een sterke en onaantastbare reputatie steeds verder weg.

Over World PR reputatiecoaching
World PR is het bureau dat zich volledig richt op het voorkomen van reputatieschade en op crisiscommunicatie in alle mogelijke situaties. We garanderen de dienstbaarheid om een crisissituatie goed en efficiënt op te lossen, waarmee dit de beste verzekering is tegen reputatieschade. Ons aanbod is gericht op bedrijven, organisaties en overheidsdiensten. Tijdens een crisissituatie kun je ons direct raadplegen zodat we escalatie kunnen voorkomen. World PR is opgericht door Trix Vertogen, een ervaren professional met meer dan 25 jaar ervaring in media, pr en reputatiemanagement. Zie www.worldpr.co.

Meer informatie:
Trix Vertogen, tel. 06 – 2483 7191
info@worldpr.co