Overcapaciteit zonnepanelen

Weer overcapaciteit met de zonnepanelen dit jaar? Deze kan uitstekend voor infrarood verwarming van Redwell gebruikt worden! Zo kan er ook direct op het verbruik van aardgas bespaard worden.

Met infrarood verwarming kan er gericht verwarmd worden. Klanten met een overcapaciteit met hun zonnepanelen kiezen er dan ook vaak voor om ruimtes zoals de woonkamer, eetkamer, slaapkamers of badkamer met infrarood verwarming te verwarmen om zo hun overcapaciteit te benutten. Deze ruimtes hebben een wisselende warmtewens, de flexibiliteit van infrarood verwarming kan hier uitstekend op inspringen.

Ook kan er direct op het verbruik van aardgas bespaard worden. In het vroege najaar of het in voorjaar is het zonde om de cv-installatie helemaal op gang te laten komen. Het is vele malen efficiënter om tijdens deze kille uurtjes alleen de infrarood panelen in te schakelen. Tevens is het mogelijk om de combinatie tussen de cv en infrarood verwarming op te zoeken. De cv kan bijvoorbeeld in de winter een onder temperatuur aanhouden (18/19 graden) waarbij de infrarood panelen zorgen voor het comfort. Op deze wijze wordt er ook aardgas uitgespaard. De verplaatsbare infrarood verwarmingen van Redwell, bijvoorbeeld de Pipewave of de Tower, bieden nog meer flexibiliteit. Deze verwarmingen kunnen op meerdere ruimtes ingezet worden. Hierdoor hoeft niet iedere ruimte apart uitgerust te worden met infrarood panelen.

Kortom, het opgebruiken van de overblijvende energie van de zonnepanelen is rendabeler dan deze energie niet op te gebruiken. Wilt u erachten komen wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Waddinxveen of in de showroom bij een van onze dealers. Onze adviseurs helpen u graag verder en kunnen u een indicatie van het verbruik van de infrarood verwarming afgeven