Waarom zonnepanelen reinigen?

Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen werken door licht in de zonnecellen te laten. Hoe meer licht een paneel raakt, des te meer vermogen het genereert. Vanwege de opwaartse hoek van zonnepanelen zijn ze meer vatbaar voor vogeluitwerpselen en een opeenhoping van algemeen stof en vuil dat niet wegspoelt met alleen maar regen. Dit vermindert de hoeveelheid licht die op het paneel valt en vermindert de uitvoer. Omdat de geprojecteerde energiecijfers zoals opgeëist door zonnepaneelfabrikanten en installateurs gebaseerd zijn op de optimale prestaties van schone zonnepanelen, kan deze opeenhoping van vuil het vermogen van het paneel om aan die projecties te voldoen negatief beïnvloeden. Het is dus belangrijk om zonnepanelen schoon te maken om uw investering te beschermen en in stand te houden. Regelmatige reiniging van het zonnepaneel helpt u ook om het feed-in-tarief van de overheid optimaal te benutten.

https://www.cleansunpanels.eu/